Ki vagyok én?! 

Ezt a kérdést mindenki felteszi amint kiszabadult a sárga csekkek tengeréből és elindul az önismeret rögös útján. Aztán jönnek a könyvek, guruk és a millió megmondóember aki tudja a tutit. No, de minden elméletből az ér igazán valamit amit be tudsz épiteni a saját hétköznapjaidba. Hogyan tudod beépíteni?! Megmutatom! Tanulj és fejlődj másokkal együtt! Építs ki inspiráló kapcsolatokat személyesen az önismereti programokon!

Online Önismereti tanfolyam indul április 15-én, zárt face csoportban havi 4900 Ft előfizetéssel. Ez a tanfolyam útmutató ahhoz, hogy tisztán lásd a viselkedésed berögzült automatizmusait, felismerd a másokkal való kapcsolataid rejtett mozgatórugóit és megszabadulj az önkorlátozó gondolataidtól.

Jelentkezni lehet: soltesz.monika@gmail.com

Soltész Mónika

Akkor nézzük ki vagy Te valójában?! Most beugrott az ország, város, fiú, lány és az activity okosjáték... Egy dolog?! Egy fogalom?! Élőlény?! Egy különleges majomfaj?! Ösztön?! Biológiai gép?! Értelem?! Az elméd vagy?! A tested vagy?! Az érzéseid vagy a gondolataid?! A társadalmi elvárások?! A munkád vagy?! Tanár vagy tanuló vagy?! A személyiséged, az egod vagy?!

Apropó! Mi is az ego?! Az ego az valami ismeretének a hiánya?! A tudatosság hiánya?! Az ego a nem-tudatos?! Az ego egy felügyelet nélkül hagyott agy (elme)? Az ego az egy autó pilótára állított elpazarolt élet?! Teljesen mindegy, hogy milyen viselkedési formát produkál az ego, mert a célja mindig egy és ugyanaz: a kétségbeesett szükséglet, hogy kilógjon, hogy különleges legyen, hogy irányítson és hogy figyeljenek rá... "és minél többet birtoklok, annál több vagyok" mondja az EGO, mivel az EGO összehasonlítással marad életben. No de miért is kritizál állandóan az ego?! Az érzelem miatt?! Az az érzelem miatt, amely az ego minden tettét irányítja, mint például maga a félelem. A fél-elem. A félelem, hogy senkik vagyunk. A félelem, hogy nem létezünk. A félelem a haláltól. Az ego szerepeket játszik annak érdekében, hogy megkapja, amit akar. Ezek a szerepek a legtöbbször tudattalanok számunkra. Ha az egok nem kapnak dicséretet, csodálatot, akkor negatív reakciókat próbálnak előhívni és azáltal figyelmet kapni: "Kérlek mondd, hogy létezem! Kérlek mondd, hogy nem vagyok jelentéktelen!" Az ego identitása maga a probléma. Áldozatként érezni magát az ego egyik nagy taktikája. Hasonlóan a panaszkodáshoz, felháborodáshoz, kritizáláshoz vagy ítélkezéshez. Az áldozat szerepe által az ego ismét különlegesnek érezheti magát és ezzel nő, erősödik. A drámákból tud a legjobban táplálkozni. Ezért generál folyamatosan drámát mert konfliktust akar. Mivel a béke a halála. Ez egyfajta fájdalom függőség. Mindenkiben van valami, ami időközönként keresi a fájdalmat, keresi a boldogtalanságot. Bármely esemény okozhatja elszabadulását akármikor. Ám amint tudatára ébredsz a benned lévő egonak, az tulajdonképpen már nem az ego, hanem csupán egy régi, kondicionált elmeminta. Dale Carnegie egyik nagy tanítása volt, hogy

  • ne ítélkezzünk (ha másokat elítélünk, azzal csak saját egonkat erősítjük és tápláljuk)
  • ne panaszkodjunk (a panaszkodás a másik kedvenc eszköze egonknak, hogy erősítse magát. Mindegy, hogy hangosan panaszkodunk, vagy csak a fejünkben zajlik le. Nincs közte különbség. Miért? Amikor panaszkodunk, akkor igazunk van. Mi vagyunk a jók. A személy vagy szituáció, amiről panaszkodunk pedig a rossz. Semmi sem létezik, ami jobban erősítené az egonk, mint amikor igazunk van.)
  • ne sértódjünk meg állandóan (a megsértődés az ego egy másik taktikája, hogy energiához és figyelemhez jusson. Az ego imádja. De ezt ki csinálja? Az egod?!)
  • tanuljunk meg megbocsájtani (a reakcióhiány nem a gyengeség, hanem az erő jele! Úgy hívjuk, hogy megbocsájtás. Átnézni az egon és meglátni a józanságot, az épelméjűséget.) 
  • Igen, tudom az emberek nem aszerint cselekszenek, hogy mi az igaz, hanem aszerint, hogy mit vélnek ők igaznak. Ráadásul nem csupán a betegség, a szenvedés és a fájdalmas veszteségek miatt esik kétségbe, hanem azért fogja el páni félelem és kétségbeejtő szorongás folyamatosan, mert elhalványult vagy elveszett életének értelme. S képtelen élni, ha életének nincs értelme. Értelem és cél... "Legnagyobb üresség a szívünk üressége" jegyzi meg jogosan Max Scheler. Az ember az értelmes életmód elmaradása következtében létrejött légüres teret általában megpróbálja betölteni, például a munkának, az érvényesülésnek, a teljesítménynek, a fogyasztásnak megszállottjává válik. Ugyanakkor beszűkülés, gátlásosság, szorongás is kialakulhat. Mihelyt azonban érdeklődni kezd az élet célja iránt, már készen áll arra, hogy a maga készítette ketrecet elhagyja. Az értelem keresése keltette aggodalmak elviselhetőbbé válnak és az értelem megtalálása úrrá lesz rajtuk. A munka, az érvényesülés, a teljesítmény és az élvezet megszállottjának sok az aggodalma, ez zavarja embertársaival való találkozását és kapcsolatát, az aggodalmat okozó üresség pedig újra és újra érvényesülni próbál... No kicsit elkalandoztam Visszatérve az eredeti kérdésre: Ki vagy Te valójában?! Ha szeretnéd felfedezni gyere, csatlakozz önismereti tanfolymunkhoz!

Hisz az önmagaddal való szembenézés, a működésed és a reakcióid megértése szükségszerű alapja a fejlődésednek

Tanulj online az otthonod kényelméből! Bármikor elérhető praktikus videótartalmak, napi inspirációk, folyamatosan bővülő tudásbázis és személyre szabott programajánlatok... ahol az elméleti tudást gyakorlatba ültetheted

Tanulj és fejlődj másokkal együtt! Építs ki inspiráló kapcsolatokat személyesen az önismereti programokon!

Online Önismereti tanfolyam indul április 15-én, zárt face csoportban havi 4900 Ft előfizetéssel. Ez a tanfolyam útmutató ahhoz, hogy tisztán lásd a viselkedésed berögzült automatizmusait, felismerd a másokkal való kapcsolataid rejtett mozgatórugóit és megszabadulj az önkorlátozó gondolataidtól.

Jelentkezni lehet: soltesz.monika@gmail.com

Soltész Mónika

Soltész Mónika +36 20 36 37 330
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!