Miért nem tudsz lefogyni?!

2024.03.02

Ha a sejtjeid éheznek nem tudsz tartósan lefogyni és betegségek gyötörnek! 

A civilizációs betegségek (érelmeszesedés, magas koleszterin-, vérnyomás-, vérzsír, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, allergia, zsírmáj, szorongás és depresszió) a fejlett országokra jellemző kór. Oka, hogy a civilizált ember alultáplált (minőségi éhezés) annak ellenére, hogy jóval több kalóriát visz be, mint amennyit elhasznál és túl sok feldolgozott élelmiszert, élelmiszeripari terméket fogyaszt (ami csupán üres kalória, de nem táplálja a szervezetet). Ráadásul cukorfüggő! Ezért vannak falás-, és túlevésrohamaid is!

Életem első 30 évében rám is jellemző volt a jojó... kezdődött az édessel, folytatódott a sóssal, majd az édessel, a sóssal kipukkadásig. Aztán jött a bűntudat, háj, szorongás stb. Most nem mennék bele a lelki hátterébe, a szeretethiány, szomorúság, harag, stressz és düh okainak feltárásába. Ám amikor elkezdtem elhagyni a cukrot, a glutént, a laktózt és a disznóhúst elmúlt! Amikor viszont ismét ettem ezekből az ételekből (pl: disznóhús/hentesáru, tej/tejtermékek, finom liszt, durumbúza, teljes kiőrlésű búza, kenyér, péksüti, tészta, tarhonya, gyorséttermi kaja) megint visszatért! Este pedig megint kiettem mindent a hűtőből ami a kezem ügyébe került. S ha valaki a hűtő és közém állt volna, biztosan átharapom a torkát!

Ugyanis ezek az ételek nem táplálékok a szervezetünknek! Sőt! Bélgyulladást és anyagcserezavarokat okoznak! S mivel az immunrendszer sejtjeinek több mint 80% -a a bélben él - s az étel emésztésén túl a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódása, sőt a boldogság hormonja is a bélben termelődik - ha bélrendszer gyulladás van nem tudnak felszivódni a vitaminok, ásványi anyagok és az aminosavak. A minőségi éhezés következménye pedig az anyagcsere felborulása! Ami számos betegség kialakulását eredményezi: krónikus gyulladás, magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség, túlsúly, érelmeszesedés, zsírmáj, köszvény stb. együttesen a metabolikus szindrómára (inzulin rezisztencia) jellemző.

Hiába toljuk be a kalóriákat, a szervezet éhezik. Amikor bár adunk enni magunknak, de semmi olyat amit hasznosítani tudna.  

Erre megoldás a funkcionális táplálkozás!

Lépj be a FitLine Klubba és fedezd fel a jutalmak és előnyök világát!

A FitLine Club tagság INGYENES! 

Soltész Mónika +36 20 36 37 330
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!